ελληνικά

Τα πιο κάτω αποτελούν περίληψη των πληροφοριών της ιστοσελίδας μας.

 Θα πάτε στη Γαλλία για να κατοικήσετε ή για να εργαστείτε εκεί, και θέλετε να κάνετε μια πολύ καλή αρχή;

Τότε λάβετε μέρος στον κύκλο μαθημάτων του ινστιτούτου Work your Way to France!

 Το ινστιτούτο Work your Way to France σας προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό μαθημάτων γαλλικών και προσωπικής καθοδήγησης στο πλαίσιο της διαδικασίας της μετανάστευσής σας.

Σε ομάδες με όχι περισσότερα από 4 άτομα ανά ομάδα θα σας μάθουμε τη γαλλική γλώσσα και θα σας βοηθήσει ένας σύμβουλος στη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας και της μετανάστευσής σας.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων μας θα είσαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να εργαστείτε στη Γαλλία: η εμπειρογνωμοσύνη μας, το πάθος μας και η φιλοδοξία μας θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε!

Οι διάφοροι κύκλοι μαθημάτων μας

Τα προγράμματα μας αποτελούνται από κύκλους μαθημάτων 1, 2, 4 ή 8 εβδομάδων, καθώς και από θεματικές εβδομάδες.

Ι                 Οι κύκλοι μαθημάτων

Α.  Εντατικός και ατομικός κύκλος μαθημάτων εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας

1.  Πρόγραμμα κύκλου μαθημάτων μιας εβδομάδας για εκπαιδευόμενους που ήδη έχουν γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επιπέδου Α2+ ή ψηλότερα)

*    Κύκλος Μαθημάτων Γαλλικών – Ιατρικά Θέματα· εστιάζεται στην ιατρική ειδικότητα του εκπαιδευόμενου (βλ. και: www.medischfrans.com)
*    Κύκλος Μαθημάτων Γαλλικών – Επιχειρηματικά Θέματα
*    Κύκλος Μαθημάτων Γαλλικών για τον Τουριστικό Τομέα
*    Κύκλος Μαθημάτων Γενικών Γαλλικών, επικεντρώνεται στο δικό σας επάγγελμα ή στις ατομικές σας ανάγκες.

Όλοι οι ατομικοί κύκλοι μαθημάτων διαρκείας μιας εβδομάδας γίνονται σε ένα κατάλυμα πολυτελείας κοντά στο Saint-Honoré-les-Bains. Υπάρχουν και δυνατότητες για τους εκπαιδευόμενους για διαμονή στο κατάλυμα (βλ. και: www.medischfrans.com > το ινστιτούτο).

Β.  Κύκλοι μαθημάτων για ομάδες (όχι περισσότερα από 4 άτομα) Γαλλικά + Καθοδήγηση εκμάθησης γλώσσας & Μετανάστευσης

1. Πρόγραμμα μαθημάτων 2 εβδομάδων για εκπαιδευόμενους με πολύ περιορισμένες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α1 ή πιο χαμηλά) > Για πρόγραμμα ημέρας, βλ. συνήθεις ερωτήσεις.

2. Πρόγραμμα μαθημάτων 2 εβδομάδων για εκπαιδευόμενους με κάποιες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α2 ή πιο ψηλά) > Για πρόγραμμα ημέρας, βλ. συνήθεις ερωτήσεις.

3. Πρόγραμμα μαθημάτων 4 εβδομάδων για εκπαιδευόμενους με πολύ περιορισμένες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α1 ή πιο χαμηλά) > Για πρόγραμμα ημέρας, βλ. συνήθεις ερωτήσεις.

4. Πρόγραμμα μαθημάτων 4 εβδομάδων για εκπαιδευόμενους με κάποιες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α2 ή πιο ψηλά) > Για πρόγραμμα ημέρας, βλ. συνήθεις ερωτήσεις.

5. Επεκτεταμένος κύκλος μαθημάτων διαρκείας 8 εβδομάδων για εκπαιδευόμενους χωρίς καθόλου προηγούμενες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Α1 ή πιο χαμηλά), ειδικά για αυτούς που επιθυμούν και μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εκμάθηση, επειδή για αυτούς απαιτείται η πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας. > Για πρόγραμμα ημέρας, βλ. συνήθεις ερωτήσεις.

Όλα τα προγράμματα μαθημάτων για ομάδες αποτελούνται από τα ακόλουθα τμήματα:

Τα μαθήματα
Με τη συμμετοχή σας σε ομάδες με όχι περισσότερους από 4 εκπαιδευόμενους στην κάθε ομάδα θα λάβετε επεξηγήσεις για τη γαλλική γραμματική, θα μάθετε μέσα σε θεματικά πλαίσια να επεκτείνετε το λεξιλόγιο σας, θα βελτιώσετε την προφορά σας και θα επανέλθουμε περιληπτικά στις ασκήσεις που θα έχετε κάνει στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος αυτοδιδασκαλίας.

Οι ώρες της καθοδήγησης
Μέσα στις ομάδες με όχι περισσότερους από 4 εκπαιδευόμενους στην κάθε ομάδα θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία της γλωσσικής εκμάθησης και θα επικεντρωθούμε περισσότερα στην άσκηση και χρήση της γλώσσας. Αυτά όλα γίνονται βάσει των θεμάτων της μετανάστευσης και της διαπολιτισμικότητας. Το προσωπικό προφίλ σας και οι δικές σας επιθυμίες βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο.

Η αυτοδιδασκαλία
Θα δουλέψετε με τον δικό σας ρυθμό για την εκμάθηση των γαλλικών βάσει ασκήσεων που θα προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες.

Μεσημεριανά γεύματα
Κάθε μέρα θα συζητήσουμε και ένα θέμα από την καθημερινή ζωή.

Στιγμές ατομικής καθοδήγησης
Στο τέλος της κάθε μέρας μπορείτε να υποβάλετε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν μόνο εσάς, για παράδειγμα ερωτήσεις αναφορικά με συμπληρωματικές ασκήσεις που έχετε κάνει, αναφορικά με ένα e-mail που θέλετε να στείλετε σε κάποιο γαλλικό φορέα κ.τ.λ.

Οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου
Μπορείτε να συμμετέχετε σε διάφορες δραστηριότητες που προσφέρονται και οργανώνονται από το Office du Tourisme του Saint-Honoré-les-Bains.

Εκτός των μαθημάτων
Κατά τον ελεύθερο χρόνο σας, λόγω της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στο Work your Way to France με κάποια εκλεκτά καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και με τη βιβλιοθήκη του Saint-Honoré-les-Bains, θα δείτε ότι θα σας υποδεχτούν και θα σας πληροφορήσουν με ιδιαίτερη προσοχή.

Για ποιους προορίζονται τα μαθήματά μας;

Τα προγράμματά μας είναι για εσάς πολύ κατάλληλα αν:

- είστε ιατρός και θέλετε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα που καταρτίστηκε ειδικά για τον δικό σας επαγγελματικό κλάδο· θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα 3 ή 7 εβδομάδων του Work your Way to France, και ακολούθως θα ακολουθήσετε το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων γαλλικών του ιατρικού επαγγέλματος μιας εβδομάδας: www.workyourwaytofrance.com/medical.

- θα εγκατασταθείτε στη Γαλλία για να κατοικήσετε εκεί, για τη δουλειά σας και/ή για τη σπουδή σας.

- θα έρθετε με την οικογένειά σας στη Γαλλία και θέλετε να προετοιμάσετε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας όσο το δυνατό καλύτερα.

Στείλτε μας ένα e-mail για να κοιτάξουμε μαζί ποιο πρόγραμμα ακριβώς ταιριάζει καλύτερα στη δική σας περίπτωση.

Οι τιμές μας

Ατομικός κύκλος μαθημάτων μιας εβδομάδας: € 2100 *

* Συμπεριλαμβάνονται:
Τα μαθήματα γαλλικής γλώσσας
Το ενοίκιο του πολυτελούς καταλύματος (συμπ. νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικά)
Εκπαιδευτικά εγχειρίδια και βιβλία + εκπαιδευτικό υλικό
Πακέτο προγεύματος + μεσημεριανά γεύματα για τις μέρες των μαθημάτων
Μεταφορά από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό TGV στο Le Creusot

Κύκλος μαθημάτων για ομάδες διαρκείας 2 εβδομάδων: 2200 € **

Κύκλος μαθημάτων για ομάδες διαρκείας 4 εβδομάδων: 3450 € **

Κύκλος μαθημάτων για ομάδες διαρκείας 8 εβδομάδων: 6200 € **

** Στους κύκλους μαθημάτων για ομάδες συμπεριλαμβάνονται:
Τα μαθήματα γαλλικών, οι ώρες καθοδήγησης και οι στιγμές προσωπικής καθοδήγησης
Το ενοίκιο του διαμερίσματος (συμπ. νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικά)
Εκπαιδευτικά εγχειρίδια και βιβλία + εκπαιδευτικό υλικό
Μεσημεριανά γεύματα για τις μέρες των μαθημάτων
Τα έξοδα για διάφορες δραστηριότητες σε συνεργασία με το Office du Tourisme του Saint Honoré-les-Bains)
Μεταφορά από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό TGV στο Le Creusot

Σημείωση: Για ζευγάρια που θα μοιραστούν ένα διαμέρισμα προσφέρεται έκπτωση ύψους 10 %.

Πληροφορίες για τα διάφορα διαμερίσματα που προορίζονται για τους κύκλους μαθημάτων για ομάδες

Το εκπαιδευτικό ινστιτούτο Work your Way to France – που διαθέτει τέσσερα πολύ όμορφα διακοσμημένα διαμερίσματα – βρίσκεται σε ένα αρχοντόσπιτο και περιβάλλεται από ένα μεγάλο κήπο. Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του τουριστικού χωριού St.-Honoré-les-Bains, με θερμά λουτρά, πισίνα, γήπεδα τένις, κινηματογράφο, υπεραγορά, φούρνο, διάφορα εστιατόρια και καφενεία.
Το Saint-Honoré-les-Bains βρίσκεται μέσα στο πανέμορφο πάρκο Parc Naturel Régional Le Morvan (Bourgogne).

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από το ινστιτούτο Work your Way to France;

Το ινστιτούτο Work your Way to France είναι μια πρωτοβουλία του Maarten STROES (καθηγητής της γαλλικής γλώσσας) και της Lonneke GROBBEN (σύμβουλος εκμάθησης γλώσσας και θεμάτων μετανάστευσης).
“Από τον καιρό που κάναμε τη μετανάστευσή μας ο Maarten δίνει μαθήματα γαλλικής με ιατρικά θέματα σε ιατρούς που έρχονται για να δουλέψουν στη Γαλλία, και η Lonneke καθοδηγεί εκ μέρους κάποιων γαλλικών ινστιτούτων ξένους που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην περιοχή. Διαπιστώσαμε ότι τα άτομα, στα οποία δίναμε μαθήματα ή που καθοδηγούσαμε, αντιμετώπιζαν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια εμπόδια, τις ίδιες απορίες και τις ίδιες ασάφειες. Έτσι αναπτύξαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις ανάγκες όλων των ατόμων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γαλλία.”

Επικοινωνία – βλ. την ιστοσελίδα, στο τμήμα “επικοινωνία”