themacursus

Een huis in Frankrijk?
... en altijd al beter Frans willen lere
n?

Work your Way to France biedt u een 5-daagse cursus Frans. U krijgt les van een zeer ervaren docent in een prachtige ambiance in Frankrijk. De cursus is geschikt voor iedereen die graag beter Frans wil leren spreken.

Periode:
- 15 t/m 19 april 2019

- 28 oktober t/m 1 november 2019

De lessen:
U volgt 5 dagen lang een afwisselende en intensieve cursus Frans waarbij het spreken van het Frans centraal staat. Allerlei interessante, actuele onderwerpen komen aan bod. Ook is er ruim aandacht is voor de grammatica en het uitbreiden van uw woordenschat.

Tijdens het ochtendprogramma (9:00- 12:00 uur) volgt u groepslessen (maximaal 6 deelnemers) waar vooral de communicatie centraal staat.
Tijdens het lunch (12u00- 13u00) wordt er verder Frans gesproken.
In de middag, werkt u op eigen niveau aan zelfstudieopdrachten en kunt u met persoonlijke vragen bij de docent terecht. (zo'n 2 à 3 uur aan oefeningen)
Ook worden er iedere middag leuke, plaatselijke activiteiten georganiseerd, deels in samenwerking met de plaatselijke ‘Office de Tourisme’. U kunt dan uw Frans testen in de praktijk.
De avond deelt u zelf in, er zijn veel Franse boeken en films aanwezig. In de buurt zijn diverse restaurants en cafés, maar ook een bioscoop, een overdekt zwembad, thermen, enz.

Docent:
Maarten Stroes, docent Frans met zowel een Nederlandse als een Franse lesbevoegdheid heeft een zeer ruime ervaring met het geven van cursussen Frans aan volwassenen. Hij beschikt over een brede kennis betreffende de Franse taal, cultuur, geschiedenis en politiek. Hij schreef diverse lesmethodes Frans en is zeer actief geweest in het promoten van de Franse muziek in Nederland (Top 50). Hij maakt graag gebruik van Franse muziek tijdens zijn lessen. Maarten is een echte professional, die u een boeiende en leerzame week zal aanbieden.

Verblijf: U verblijft in één van de comfortabele appartementen van onze villa, met eigen keuken en badkamer. Daarnaast is 's avonds de gemeenschappelijke lesruimte + keuken voor iedereen beschikbaar. Zie voor foto's op deze site onder 'Logies en omgeving'.

Groepsgrootte: 4 tot 6 personen

Tarief: 5 lesdagen, inclusief studiemateriaal, de diverse activiteiten, 6 overnachtingen in een eigen appartement, lunches, koffie, thee, drankjes: 850 €

Aankomst en vertrek:
U bent welkom in de Villa op zondagmiddag vanaf 16:00 uur. Het vertrek is op zaterdag voor 11:00 uur.

Wilt u zich opgeven of heeft u een vraag? Mail ons via info@workyourwaytofrance.com

Referenties over themaweek 'Frans voor Nederlanders met huis in Frankrijk'

Carla Roksnoer (Pyrénées Orientales):

"Na 5 dagen denken en praten in het Frans voelt het alsof je in een andere wereld (land) leeft. Maarten weet je zo te boeien en te enthousiasmeren dat je nergens anders meer aan kunt denken. Ja, het gaat snel maar zonder dat je druk ervaart. Er is een heel fijne afwisseling van serieus en grappig met de les omgaan. Maar bovenal voel je toch de professionaliteit en de prima kennis van het Frans. Ik zie nu vooral een duidelijke structuur in de taal waardoor het lezen van een tekst veel begrijpelijker is geworden. Maar ook maakt het mij zelfverzekerder bij het praten.
Wat ik ook nog wil noemen is de fijne sfeer waarin je onthaalt wordt, gemoedelijk en vriendelijk met zelfs grote zorg voor de lunch. Voor mij een hele leerzame maar ook hele mooie week!!!
Merci Maarten en Lonneke"

Geert Smulders (Dordogne):

"De opzet van de cursus is heel goed doordacht. Ik heb het ervaren als zeer intensief en tegelijkertijd heel leerzaam op een aangename wijze. Op een interactieve wijze worden conversatie, grammatica en uitbreiding van de woordenschat gecombineerd met toepassing in de praktijk tijdens de middagactiviteiten. De wijze waarop gedoceerd wordt is zowel zeer deskundig als plezierig.
Het appartement en de lunches zijn uitstekend en maken daarmee ook het verblijf zeer aangenaam.

Kortom een aanrader voor iedereen die de Franse taal beter wil leren te beheersen in een aangename setting!"

Timo Mullers (Paris):

De training met Maarten heeft mijn Frans een boost gegeven. Het was een intensieve gezellige week met een mooi afwisselend programma en leuke medecursisten.
Het is fijn om de Franse-taal vanuit mijn eigen taal te leren. Vrienden en collegae in Parijs vertellen me dat mijn Frans verbeterd is. Ze wisten niet van de cursus.

Inez Wisse (Dordogne):

"Een fantastische cursus Frans, door een bevlogen Maarten die met eindeloos geduld alles uit de kast haalt om het prachtige Frans in je hoofd vast te hechten. Van grammatica tot het spreken, alles komt aan bod in deze barstensvolle week.  Beslist een must voor Nederlanders in Frankrijk!

Maarten en Lonneke, bedankt!"

Aletta Binsbergen (Cantal):

Van 8 tot en met 12 oktober heb ik bij jullie een intensieve taalcursus gevolgd. Intensief: "de hele dag Frans praten" , "de lessen met duidelijke uitleg van Maarten", "de oefeningen", "de excursies" en "het tempo" waren de eerste dagen wennen.
Na de tweede dag ging dat stukken beter en kon ik volop genieten. We hebben hard gewerkt maar ook veel gelachen samen.
Heerlijk gegeten van de lunches die Lonneke ons elke keer met andere lekkernijen voorzette. Het aangename appartement maakte deze week tot een leerzame "vakantie.
Niet te vergeten de oergezellige diners die we met 4 cursisten samen gebruikten in het Vlaamse restaurant of het grillrestaurant....

Maar hoewel ik naar huis ging met een vol hoofd, kan ik nu zelf prima verder met de aangeboden lesstof, de oefeningen en de antwoorden.
Bedankt Maarten en Lonneke voor jullie zorg